DankbaarheidO, o, wat moeten we toch dankbaar zijn voor alles. Je kunt geen lifestyle magazine openslaan of er staat in dat je dankbaar moet zijn en vooral niet ontevreden en dan met bijbehorende oefeningen en goedbedoelde tips. Maar dan is je dankbaarheid maar een dun laagje goudverf met daaronder een dikke donkere laag niet aangenomen emoties en gevoelens van ondankbaarheid en ontevredenheid. Ook deze gevoelens willen erkent, gezien en van gehouden worden. Het zijn altijd de gevoelens en emoties van het kleine kindje in jou. Laat die gevoelens eens thuis komen bij jou. Neem het waar en veroordeel het niet. Wijs het kindje nu eens niet af voor de verandering. Dan is je dankbaarheid iets van het leven zelf. Dat wat je al bent maar vergeten was. Dan hoef je niet meer dankbaar te worden. Je was het al. Altijd al geweest.  

#dankbaarheid #dankbaar

76 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Verandering

Oordelen

Ik maak gebruik van de onderstaande therapievormen.(De cijfertjes zijn bestemd voor de verzekeraars) 

Wil je meer info? Kijk dan op de volgende pagina's 

Psychotherapie 24500

Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Lichaamsgerichte psychotherapie 24513
Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren. 
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest

Sonja Elferink

Helderseweg 3b

1815 AB Alkmaar

06-460 438 33