Verandering

Bijgewerkt: 17 jun 2020

Herken je dit? Dat je denkt; vanaf NU doe ik het anders....!

En? Hoe makkelijk gaat je dat af?

Ik begin nu (of morgen..) met gezond eten bijvoorbeeld. Of sporten, opruimen, op tijd naar bed, de administratie op tijd klaar hebben, huis poetsen, die vriend bellen waar je al de hele week aan denkt...(en vul de rest maar in voor jezelf)

Ik ga het doen! .... denk je dan.

Met een goed gevoel over jezelf zie je het voor je. Jouw ideale plaatje. Geweldig!

Maar.... na een poosje ben je weer terug gevallen in je oude patroon. En wordt je geïrriteerd over jezelf en eigenlijk behandel je jezelf dan niet aardig. Je wijst jezelf af. Kijk maar! (ik zeg echt de vreselijkste dingen in mezelf en tegen mezelf op die momenten)

Wat ik ontdekt heb in mezelf is het volgende.

Het is handig om je eerst af te vragen waarom je het anders wilt gaan doen.

Wat is het precies wat je niet bevalt aan de huidige situatie? Schrijf dat maar eens op allemaal. Je zult verbaast staan over wat er dan allemaal uit komt...

En dan het allerbelangrijkst.... Hoe voelt dat? En waar in je lichaam voel je dat? Ervaar je dan onrust ergens? Of iets anders? Kun je jezelf dan toestaan om het totaal en helemaal te voelen? Kun je het aannemen? Of moet het weg? (zo ontstaat er oorlog in jou, een gevecht met dat wat er is, verkramping)

Laat het er eens zijn voor de verandering. Voel het eens helemaal door. Wees de ruimte waarin deze gevoelens komen en gaan. Wees de ruimte voor al die malle gedachten. Gééf het ook eens ruimte en zuurstof, adem er naar toe. Doe zo min mogelijk. Ontspan! Want dat wat helemaal doorvoelt mag worden zal jou loslaten! In plaats van dat jij nog moeite doet… Op deze manier komt er ruimte waarin je nieuwe constructieve patroon zich kan ontwikkelen.

178 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Oordelen

Dankbaarheid

Ik maak gebruik van de onderstaande therapievormen.(De cijfertjes zijn bestemd voor de verzekeraars) 

Wil je meer info? Kijk dan op de volgende pagina's 

Psychotherapie 24500

Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Lichaamsgerichte psychotherapie 24513
Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren. 
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest

Sonja Elferink

Helderseweg 3b

1815 AB Alkmaar

06-460 438 33