Stilte...


Kun jij stil zijn? En dan bedoel ik niet gewoon je mond houden, maar écht stil zijn. Stil zijn en waarnemen. Het gekakel in je hoofd bijvoorbeeld. Of je gevoel, je emoties. Kun je toestaan dat je je onrustig voelt, of naar iets verlangt? Je onzekerheid, angst, ongemakkelijkheid, weerstand, kun je dát er laten zijn? En als je dat niet kunt, kun je het niet-kunnen er dan laten zijn? En kun je dan zien dat je eigenlijk wegrent van, of vecht tegen die gevoelens? Of dat je die gevoelens toedekt met iets leuks, ze ontkent, je je richt op anderen (en op wat zíj allemaal niet goed doen of juist ge-wel-dig zijn), je werk, je kids, het nieuws in de krant, netflix, het weer. En als je dát kunt zien, wijs je het dan af? Of kun je het er laten zijn? Accepteren is niet nodig om geaccepteerd te worden. Het ís er al! Iets (of jezelf) accepteren betekent dan alleen maar dat wat je niet accepteert, niet wilt voelen. En door er acceptatie eroverheen te gooien lijkt het verdwenen maar zal het zich blijven aandienen in een olgende situatie, netzolang tot het gevoeld is, aangenomen is, thuis gekomen is bij jou. En dan? Kijk maar! Voel maar! Denk je dan dat het saai wordt? Of leeg? En kun je dat dan zeker weten? Ben je eigenlijk bang voor het onbekende? Of beter gezegd, voor wat jij dénkt wat onbekend is? Misschien is het helemaal niet onbekend maar kijk je er steeds overheen. Omdat het zó gewoon is, zó van jou, zó natuurlijk. Maar zoek je naar iets speciaals, een wonderlijke, magische ervaring, een fijn gevoel? Ervaringen gaan weer voorbij, fijne gevoelens ook. Zoals wolken aan hemel. Stilte gaat eraan vooraf maar zou het ook Liefde kunnen noemen, of Zijn, of God of welke naam dan ook. Eigenlijk is het niet te benoemen, te pakken of te ervaren. Stilte gaat vooraf aan alles. En dat ben Jíj! Zó vol leven! En saai? Echt niet! ;-)


#liefde #zijn #stilte #gewaarzijn

89 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Verandering

Ik maak gebruik van de onderstaande therapievormen.(De cijfertjes zijn bestemd voor de verzekeraars) 

Wil je meer info? Kijk dan op de volgende pagina's 

Psychotherapie 24500

Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Lichaamsgerichte psychotherapie 24513
Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren. 
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest

Sonja Elferink

Helderseweg 3b

1815 AB Alkmaar

06-460 438 33