Isabel

Bijgewerkt: 11 okt 2020


Het is eind januari 2017 rond de klok van 5. Ik sta bij de Groene slager bij mij om de hoek in Alkmaar en bestel twee bakjes filet americain. "Dat hebben we niet meer" vertelt de vriendelijke slagersdame. "En we kunnen ook niet meer maken want de machines zijn al uit elkaar gehaald om schoon te maken".


En dan kan ik het niet meer tegenhouden. Ik voel de tranen omhoog komen en barst in huilen uit. Ik merk dat ik getriggert ben doordat ik een goede moeder wil zijn. Mijn dochter en haar partner verblijven in het ziekenhuis. Hun in december geboren dochtertje Isabel is stervende. Problemen met de longslagader. Niet te opereren. Mijn kleindochter gaat dood. Zo'n klein, lief, prachtig, onschuldig mensje. En mijn dochter wil een lekker broodje. Met filet americain. Van de Groene slager.


Ze zijn zo dapper. En liefdevol. En verdrietig.... En nu heeft de slager geen filet americain. Álles wil ik doen om het mijn dochter en schoonzoon zo geriefelijk mogelijk te maken. Hun leed te verzachten. Maar dat is onmogelijk. Geen controle meer. Het leven is niet te sturen. Ik realiseer me dat ik het tot mijn taak had gemaakt om mijn kinderen gelukkig te maken. En dat kan niet. Nooit niet.


De tranen biggelen over mijn wangen en het kan me ook niets meer schelen. Snikkend bestel ik iets anders. (En leg toch maar even uit wat er aan de hand is)


Een slechte moeder. Zo voel ik me op dat moment. Én het bewustzijn dat dat nou precies het gevoel is wat ik nog lekker had verstopt. Nu sta ik toe dat het er mag zijn. Omdat dat gevoel er nou eenmaal is en van mij geen toestemming hoeft te hebben. Het ís er al. Het laat zich zien. Alleen ik vond er nog iets van, maakte het nog belangrijk.


Mijn motief om mijn kinderen gelukkig te maken was om míjn gevoel van een slechte moeder toe te dekken. Nu het ontdekt is, gezien is, lijkt het wel op te lossen. En ik voel liefde, liefde voor mijn dappere kinderen. Voor mijn prachtige kleindochter Isabel. Tranen stromen over mijn wangen.

En het is goed.


#bewustzijn #zijn #leven #dood #liefde #baby #gewaarzijn #verdriet

503 keer bekeken2 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Verandering

Oordelen

Ik maak gebruik van de onderstaande therapievormen.(De cijfertjes zijn bestemd voor de verzekeraars) 

Wil je meer info? Kijk dan op de volgende pagina's 

Psychotherapie 24500

Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Lichaamsgerichte psychotherapie 24513
Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren. 
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest

Sonja Elferink

Helderseweg 3b

1815 AB Alkmaar

06-460 438 33