Negeren



Op Facebook zag ik een filmpje van een meisje dat wordt genegeerd door haar moeder. Moeder zit onverstoorbaar op haar telefoon. En het kleine meisje zoekt de aandacht van haar moeder. Moeder blijft onverstoorbaar op haar telefoon bezig. En in het filmpje zie de machteloosheid en het verdriet van het kleine meisje. En dat raakt. Het raakt het innerlijke kind in ons. Want we weten allemaal hoe dit voelt in meer of mindere mate. En deze gevoelens hebben we liever niet. En toch herkennen we het gevoel. Wat zou er gebeuren als je deze gevoelens die je voelt, als je naar zo’n filmpje kijkt, zou áánnemen. Thuis laten komen in jezelf. De vader of moeder voor jezelf worden. Jezelf niet afwijzen. Zijn mét deze gevoelens.. En we veroordelen de moeder. Die onverstoorbaar op haar telefoon kijkt. Vroeger hadden we niet zo’n telefoon. Maar waren we druk met andere dingen die belangrijk waren op dat moment. Ik hoorde van een cliënt dat haar moeder pas aandacht had als het huishouden gedaan was. Ze mocht niet zeuren. Of als er tegen je gezegd is, als grote mensen praten houden kinderen hun mond. De voorbeelden zijn eindeloos. En kijk eens wat deze moeder jou spiegelt. Heb je wel altijd aandacht voor anderen? Kun je écht luisteren? Of ratelt er al een verhaal in je hoofd als iemand anders iets verteld? Wanneer zeg jij, eerst dit even doen voordat ik je aandacht geef? De moeder negeert het meisje. Als je het zou omdraaien zou er staan, ik negeer het meisje in mij. Is dat niet ook wáár? Negeer je de gevoelens van jezelf? En hoe pijnlijk is dat? Het is best heftig om zo’n filmpje te zien en het kan ook veel moois voor jezelf brengen. Als je écht wil kijken. Kus 💋 


86 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Verandering

Ik maak gebruik van de onderstaande therapievormen.(De cijfertjes zijn bestemd voor de verzekeraars) 

Wil je meer info? Kijk dan op de volgende pagina's 

Psychotherapie 24500

Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Lichaamsgerichte psychotherapie 24513
Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren. 
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest

Sonja Elferink

Helderseweg 3b

1815 AB Alkmaar

06-460 438 33