top of page

OordelenNiet oordelen, het wordt zo vaak gezegd.. zeker in ‘spirituele kringen’. En zeggen dat we niet moeten oordelen ís al een oordeel. Het lijkt mij handiger om het oordeel gewoon op te laten komen in plaats van het weer weg te duwen. Het is er toch al. En het waarnemen. Goh, een oordeel.. hoe voelt dat? Waarschijnlijk word je er onrustig van. Dat is al een teken dat er ergens iets niet klopt. Dus kun je je oordeel eens onder de loep nemen. Klopt het oordeel wel als je er zo onrustig van word? Kun je zeker weten dat het waar is? En al die redenen die je bedenkt om het waar te laten zijn? Want ja, om te merken dat het eigenlijk niet klopt wat je vindt is natuurlijk niet leuk. Maar hoe rustig zou je je voelen als je het oordeel niet zou geloven? Dat het niet uitmaakt wat je vindt. Dat het niet eens belangrijk is wat je vindt. Hoeveel vrede zou dat opleveren? En kijk dan eens wat het oordeel over joú zegt. Ben je het zelf niet? Kijk eens goed! Dan bestaat de kans dat er inzicht in jezelf ontstaat. Het oordeel ineens joú loslaat... Dat is pas echt zorgen voor jezelf. Sonja 


174 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verandering

Dankbaarheid

bottom of page