Kijk, luister, voel ...Het uiten van emoties is natuurlijk en wenselijk. Lucht lekker op toch?En kijk je ook of de reden dat je je boos of verdrietig voelt wel waar is? Of je echt zeker kunt weten dat wat je gelooft écht zo is? En welke redenen worden er bij gehaald om je overtuigingen te rechtvaardigen? Meestal gaat het in de trant van; ik ben boos,teleurgesteld of verdrietig omdat jij .... omdat ik.... of omdat deze situatie.... (vul maar in..) Je kunt ergens emotioneel óver zijn,of je gevoel van onmacht en je gevoel er geen grip op hebben aannemen, er bij blijven en jezelf hierin dragen. Dan kun je zien dat wat je gelooft nooit echt waar kan zijn en dat je plaatjes hebt gemaakt over hoe de ander, de situatie of jijzelf zou moeten zijn. De pijn ligt dan precies op het punt waar het plaatje niet klopt met de realiteit. En een gevecht met de realiteit ga je niet winnen. Kijk maar...  


52 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Verandering

Oordelen

Ik maak gebruik van de onderstaande therapievormen.(De cijfertjes zijn bestemd voor de verzekeraars) 

Wil je meer info? Kijk dan op de volgende pagina's 

Psychotherapie 24500

Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Lichaamsgerichte psychotherapie 24513
Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren. 
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest

Sonja Elferink

Helderseweg 3b

1815 AB Alkmaar

06-460 438 33