Ben jij trouw aan jezelf?Weet jij wanneer je écht doet wat je wilt wanneer je voor een keuze staat? Vanuit je intuïtie? Omdat dat is wat het leven van je vraagt? Of houd je rekening met anderen en met wat sociaal wenselijk is? Omdat je meegaat met wat gebruikelijk is in je familie, je vriendengroep, je werk. Want stel je voor dat je er dan uit ligt, commentaar krijgt of afgewezen wordt. De vreemde eend in de bijt zeg maar. ….pfff dat willen we meestal niet. Dat voelt niet fijn. En ik zeg niet dat je geen rekening met anderen moet houden maar wanneer het ingaat tegen wat goed voor jou is lijkt het me niet handig. Dus doen we aan ruilhandel en verloochenen we onszelf. We zeggen dan ja terwijl we diep van binnen nee voelen. Of andersom. En dat alles om een goed gevoel over onszelf te krijgen. We hopen dan dat de ander ons waardeert. We zoeken naar erkenning, bevestiging, acceptatie, waardering e.d. buiten onszelf. We maken onszelf afhankelijk van wat anderen van ons ons vinden en sterker nog, we vullen ook in en denken te weten wat anderen van ons vinden. We maken een plaatje over hoe we moeten zijn. En dan leven we dáár naar in plaats van te luisteren naar je Zelf. En weet je, eigenlijk weten we dit dondersgoed wanneer we onszelf verloochenen. Dat geeft altijd een wrange bijsmaak en een slecht gevoel over jezelf. Je eigenwaarde daalt dan. Dus kijk eens goed naar binnen en weet je zeker dat je eerlijk naar jezelf bent? Want het is best spannend om écht bij jezelf te blijven en jouw eigen unieke pad te bewandelen. Er kunnen dan allerlei gevoelens omhoogkomen die je al jaren probeert af te wijzen, te omzeilen of te onderdrukken. En dan kun je je afvragen, wie wijst wie af… 😉


67 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Verandering

Ik maak gebruik van de onderstaande therapievormen.(De cijfertjes zijn bestemd voor de verzekeraars) 

Wil je meer info? Kijk dan op de volgende pagina's 

Psychotherapie 24500

Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Lichaamsgerichte psychotherapie 24513
Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren. 
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest

Sonja Elferink

Helderseweg 3b

1815 AB Alkmaar

06-460 438 33