Interview in het blad Vriendin uit 2014Sonja (50)(Tarotist): “Mensen zijn pijn vermijdend. Als je pijn niet toelaat, ga je gedrag vertonen om het verdriet of het ongemak niet te voelen. De clown uithangen, alles weglachen, te veel eten, vluchten in alcohol en drugs, te veel werken, er zijn talloze verdedigingsmechanismen. Hoe dan ook, het gedrag is nooit wie je in werkelijkheid bent. Je werkelijke staat van zijn , of je hogere zelf, is dat wat je ervaart als er geen blokkades zijn. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar veel mensen ervaren het als hun intuïtie, het is het stemmetje dat altijd en feilloos weet wat goed voor jou is. Iedereen heeft dit stemmetje, alleen kan het ondergesneeuwd raken door de hectiek van alle dag en al onze vooroordelen en aannames. Door Tarotkaarten te leggen, krijg je als het ware een kijkje in jezelf. Het geeft inzicht in een bepaalde situatie en legt oude pijnen, vaak opgelopen in de kindertijd, bloot.

“Een vrouw die op consult kwam, begreep niet waarom ze zo in de war was nadat haar vriend hun relatie had verbroken. Ze wist dat liefdesverdriet pijn deed, maar ze schrok van haar heftige reactie. Sinds de breuk voelde zich zo slecht dat ze niet meer kon functioneren. Nadat ik de kaarten legde, zag ik dat een belangrijk ouderfiguur in haar jeugd ontbrak, waarschijnlijk haar vader. De breuk met haar ex-vriend triggerde haar onverwerkte verdriet. Want de kaarten lieten ook zien dat ze dit nooit had verwerkt en altijd door was gegaan alsof er niets was gebeurd. De vrouw was zichtbaar geraakt na de uitleg. Ze vertelde dat haar vader haar en haar moeder had verlaten toen ze nog heel jong was. Als klein meisje begreep ze niet waarom hij opeens weg was. Ze werd overvallen door een immens verdriet en dacht dat hij weg was gegaan omdat zij niet leuk genoeg was. Het gevoel was zo overweldigend dat ze het ver weg stopte. Toen het oude zeer door de relatiebreuk toch omhoog kwam, raakte ze in de war.”

“Als mensen inzicht krijgen kunnen ze al geholpen zijn, maar soms is coaching wenselijk om de situatie daadwerkelijk te veranderen. In het geval van de vrouw die de scheiding van haar ouders nooit verwerkt had, zijn we aan de slag gegaan met haar onverwerkte verdriet. Pas toen ze weer durfde te voelen en inzag dat er helemaal niets mis is met haar, kon ze het verleden achter zich laten en stond ze weer open voor de toekomst.”

Zo maak ik met behulp van de Tarotkaarten inzichtelijk waar je blokkade`s liggen en geef ik je tools mee de verkregen inzichten in het dagelijks leven te integreren. En daar word ik dan weer blij van!

#Tarot #zelfontwikkeling #interview #Vriendin

33 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Verandering

Ik maak gebruik van de onderstaande therapievormen.(De cijfertjes zijn bestemd voor de verzekeraars) 

Wil je meer info? Kijk dan op de volgende pagina's 

Psychotherapie 24500

Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Lichaamsgerichte psychotherapie 24513
Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren. 
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest

Sonja Elferink

Helderseweg 3b

1815 AB Alkmaar

06-460 438 33