top of page

ToevalWat een toeval hoor ik vaak om me heen. Waarop ik dan steevast antwoord: Toeval bestaat niet!

Nou, dat is een onderzoekje waard. Want is dat wel zo? Toeval bestaat niet.. Als ik het eens beter ga bekijken zie ik dat het Leven alleen maar uit toeval bestaat. Het Leven VALT me TOE. En daar kan ik geen controle op uitoefenen. Want elk moment, elk nu, valt het me toe. En als het me niet aanstaat wat me toevalt denk ik het te kunnen manipuleren, veranderen, afwijzen, verbergen, verklaren, veroordelen en ga zo maar door. En dat terwijl het me al toegevallen is! Dus is er alleen maar een reactie achteraf. En ik maar denken dat Ik het zo goed voor elkaar heb als me iets toevalt wat ik wèl leuk vind hahaha! Ik kan helemaal niets doen om het Leven te sturen, te veranderen en te controleren. Er is ook helemaal geen ik. Het is niet mijn zaak. Het is zoals het is, en als het anders had moeten zijn was het wel anders geweest.

100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voelen

留言


bottom of page