VertrouwenEn toen crashte mijn laptop... Ok, geen paniek. Het komt allemaal wel weer goed. Vertrouw op het leven! vertelde ik mezelf. Ik had alle informatie op een harde schijf staan dus dat was geen probleem. Maar waar haal ik zo gauw een andere computer vandaan? Een nieuwe zat er niet in... Vertrouwen! Je krijgt wat je nodig hebt zei ik tegen mezelf. En een paar dagen later had ik zomaar een andere laptop. Gekregen van lieve vrienden. Dat ding staat hier toch maar te staan. we gebruiken `m niet, zeiden ze. Mijn eerste gevoel was: dat kan ik toch niet aannemen? Veel te gek dit! Maar toen besefte ik dat ik 'gevraagd' had om wat ik nodig had. Ontroerd en dankbaar heb ik de laptop in ontvangst genomen. En het deed me denken aan een verhaal wat ik ooit had gehoord.

Als bij een overstroming het water al over de drempel klotst, weigert een man zijn huis te

verlaten en met een reddingsbootje mee te varen: ‘Dank u, maar ik vertrouw op God, die zal mij redden.’Als het water stijgt, komt er nog een boot vol mensen langs. De man die op God vertrouwt, bevindt zich inmiddels op de eerste verdieping en roept uit het raam dat hij geen hulp nodig heeft: die komt alleen van boven, van God. Nog later: het water heeft de rand van het dak bereikt. De man zit schrijlings op de nok. Daar nadert een helikopter, de touwladder hangt er al uit. En weer wijst de man de hulp af.Het water stijgt en hij verdrinkt. In de hemel aangekomen vraagt hij teleurgesteld aan God: ‘Waarom heeft u mij niet gered?’ ‘Niet gered? zei God. Ik heb eerst een reddingsbootje gestuurd, en toen een grote boot, en toen ook nog eens een helikopter!


20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Verandering

Ik maak gebruik van de onderstaande therapievormen.(De cijfertjes zijn bestemd voor de verzekeraars) 

Wil je meer info? Kijk dan op de volgende pagina's 

Psychotherapie 24500

Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Lichaamsgerichte psychotherapie 24513
Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren. 
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest

Sonja Elferink

Helderseweg 3b

1815 AB Alkmaar

06-460 438 33