Training familie opstellingen en systemisch werk

De invloed van je familiesysteem op jouw functioneren

We zijn allemaal gevormd door onze familie. De gevolgen van traumatische gebeurtenissen, conflicten, geheimen, verslavingen e.d. binnen families lopen vaak als een rode draad door de generaties heen. Zowel genetisch als energetisch overgedragen patronen dragen we als verkramping met ons mee. 

Het persoon, 'ik', leeft en streeft naar een ordening (de onderstroom) en zal alles doen en/of laten, om die ordening 'goed'te laten voelen. Bewust of onbewust, zelf als het destructief lijkt. Daarom zul je in de training alles leren over die ordening en de kaders en gaan zien waar we zelf de energie stagneren. Om vervolgens te merken dat de kaders waarbinnen we werken als vanzelf wegvallen.

Door de training kun je een diep gevoel van vrijheid ervaren en meer bewust worden van wie je wérkelijk bent.

Wij worden niet alleen in onze familie geboren, maar ook in de geschiedenis 

van onze familie, die ons ondersteunt en voedt, maar ons

in veel gevallen ook kan verlammen.

-Monica McColdrick-

 

Lees hier meer over het systeem

Hoe werken familieopstellingen?

Het bijzondere aan familieopstellingen is dat we werken met een lichamelijk, energetisch en emotioneel veld, dat zichtbaar gemaakt wordt door het opstellen van representanten. Dit kunnen mensen zijn maar ook voorwerpen. Door deze in de ruimte te plaatsen wordt zichtbaar waar de energie niet stroomt en verkrampt is.

Wat zijn de effecten van opstellingen?

Door aan opstellingen mee te doen of er bij aanwezig te zijn kun je plotseling inzichten ontvangen en de verkramping van energie lost zichzelf op. Jij en het systeem waarvan je onderdeel bent, met betrekking tot jou, komen tot bevrijding. Het is net als met Sinterklaas. Toen je nog klein was geloofde je écht in de Goedheiligman. Totdat er inzicht kwam en je geloof in Sinterklaas verdampte. En dan kun je nooit meer terug geloven in Sinterklaas.

 

Opstellingen als spiegel, zo binnen zo buiten

Als kind hebben we geleerd om onze emoties en gevoelens weg te stoppen, te ontkennen en te vermijden omdat deze gevoelens vaak als te heftig en overweldigend zijn ervaren om welke reden dan ook. En elke keer dat er nú een emotie of een overweldigend gevoel aan zit te komen maken we gebruik van overlevingsstrategieën om dat, wat we nooit meer willen ervaren, veilig te stellen. Langdurige onderdrukking van deze emoties en gevoelens (ook wel traumadelen genoemd) kunnen resulteren in tal van psychische en fysieke klachten, relatieproblemen, moeilijkheden in het gezin of werk, waardoor leven overleven wordt. Dit is de verkramping en gestagneerde energie. Met behulp van opstellingen kunnen verborgen delen weer zichtbaar worden en overlevingsstrategieën blootgelegd en aanvaard waardoor je een diep gevoel van vrijheid kan ervaren en meer bewust wordt van wie je wérkelijk bent.

 

Voor wie?

Allereerst voor jezelf! Heb je er genoeg van om altijd maar weer in dezelfde valkuilen van oude gewoonten, patronen, overtuigingen en trauma's te stappen? Deze kunnen zijn onstaan in het familiesysteem, in andere systemen (denk aan culturele imprints) of in jezelf.

Sleutelwoorden hierbij zijn acceptatie, helderheid en overgave.

Ook wordt systemisch werk steeds vaker gebruikt in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld  om meer inzicht te krijgen in obstakels op het niveau van jou als persoon, team of organisatie. Wil je meer kennis over systemisch werk en deze tool inzetten in je praktijk, als coach en/of therapeut? Of op je werk? Dan ben je van harte welkom!​

Gedurende de opleiding word je persoonlijk door mij begeleid, maak je verslagen van je  proces en ontvang je feedback.  Dit vanuit de visie dat je een ander niet kan begeleiden wanneer je zelf de weg niet bent gegaan.

 

Wat zijn de leerdoelen?

-kennis van de wetmatigheden, dynamieken en symptomen van de verschillende systemen.

-maken, analyseren van het genogram aan de hand van het eigen systeem

-kennen en herkennen van veel voorkomende verstrikkingen in de relatie tussen ouders en kinderen

 en de gevolgen daarvan

-kennen en herkennen en werken met traumadelen, overlevings- en verdedigingsmechanismes en

 gezonde delen

-bewustwording van de innerlijke dialoog en het verlangen

-kennen en erkenen van het belang van de innerlijke houding van de opsteller

-meer en meer gebruik maken van je intuïtie en de geleerde kaders weer los durven laten

 

Aan het eind van de training ben je in staat een opstelling te begeleiden in een groep met representanten, in een één op één sessie of met behulp van voorwerpen. Hoe mooi is dat?

Wil je meer weten? Bel dan even of kom naar één van de informatie avonden.  

Aanbevolen literatuur:

Frans Ruppert: Symbiose en autonomie

Frans Ruppert: Bevrijding van trauma, angst en onmacht, op weg naar gezonde autonomie en liefde

Frans Ruppert: Vroegkinderlijk trauma, zwangerschap, geboorte en eerste levensjaren

Margriet Wentink: Je verlangen, dwaallicht of kompas?

Sandra Konrad: Het zit in de familie

Ingrid Dykstra: familieopstellingen met kinderen en jongeren

 

DATA 2019/2020 (maximaal 8 deelnemers)  Meld je nu aan! (VOL)

Locatie:Helderseweg 3b, 1815AB, Alkmaar.

Data:19 en 20 oktober,16 en 17 november, 14 en 15 december 2019, 18 en 19 januari, 15 en 16 februari,14 en 15 maart en een nog nader te bepalen weekend in april 2020

Tijd: 10.00 uur tot ca. 17.00 uur

Vergoeding: € 1540,- incl. btw, manual, koffie/thee en uitgebreide lunch. (gespreide betaling mogelijk)

Aanmelden: via contactformulier telefonisch op 072-5745191 of 06-46043833 / sonja@spiritueelcoach.nl

Hieronder een aantal opmerkingen van deelnemers

Het was voor mij een training waarin ik veel heb geleerd over hoe te “zijn”. Te zijn met gevoelens en gedachtes. Hoe te onderscheiden welke constructief en welke destructief zijn. En dan naar die destructieve kant kijken naar de overleving en het doorvoelen van het trauma. Ik heb ervaren hoe krachtig de tool opstellingen kan zijn. En ben daarom dankbaar dat ik die mag gebruiken in mijn eigen praktijk. Samengebundeld met de ervaringen die ik buiten de training heb opgedaan ga ik met vertrouwen, energie en vooral mijn “niet weten” en “ik doe maar wat” aan de slag (-: Ik vertrouw erop dat wat gezien wil en kan worden getoond gaat worden.

 

Dat geld natuurlijk ook voor mijzelf. Ook daar probeer ik te zijn met alles wat verschijnt. Ik merk wel dat dit vaker wat lastiger is. Iets met mensen die dichtbij staan (-: Maar ook daar doorzie ik sneller en vaker wat constructief is en wat niet, wat van mij is en van de ander.

Bedankt voor je inspiratie!!!

xxx Marcel

 

Ik schrijf mijn laatste ontwikkel journaal ….en besef me…

dat ik in de laatste zinnen mijn eigen ontknoping bevrijding omschrijf…

afscheid nemend van mijn vertrouwde overleving mechanismes

ik ben ze heel dankbaar…maar ik kan het zelf!

Ik ben een bloem! de bloem die gaat bloeien, ruiken en stralen!

De training heeft me veel inzicht gegeven….maar vooral geleerd dat het goed is….

Dat het er mag zijn! Ik er mag zijn….gewoon met je voetjes op de grond…net zoals Sonja is…

Bedankt dat je zo lekker nuchter open en eerlijk bent!

Ik heb in alle vertrouwen in de spiegel mogen kijken!

Bij jou Son, bedankt voor je gaves!  Je liefde en je geduld!

 Veel groetjes Silvia Hand

 

Je leert hier in een fijne omgeving wat systemisch werk en familie opstellingen is en hoe het werkt. En wat een mooie dingen maak je mee in deze training. Ik ben zo blij dat ik hem gevolgd heb!

Liefs Barbara

Afgelopen jaar heb ik de training systemisch werk bij Sonja gevolgd. Puur voor mijzelf. Het was een hele  goede beslissing.
In mijn leven zijn er nu verschillende rode draden door de training systemisch werk opgelost/gezien. Een oplossing wil ik graag met de lezers delen.
Een rode draad in mijn leven was snoepen. Al meer dat 50 jaar kan ik  de drop pot/snoeppot niet met rust laten. De snoeppot was eerder leeg dan gewenst. Sonja heeft  "mijn zoetigheid" in een opstelling gezet. Ik was zeer verbaasd wat uit de opstelling kwam. Zelf was ik hier nooit achtergekomen. Ik heb mijn snoepverslaving onder ogen gezien en wetende waar het vandaan kwam door de opstelling. Het mooie is dat ik na de opstelling totaal geen behoefte meer heb aan "snoepen" Zoals een mede cursist  het zo mooi zei: Je leven is nu top zonder drop. En inderdaad de snoepdrang is helemaal weg. 
Sonja, Hartelijk dank voor alle liefde, ins en outs tijdens de training systemisch werk. Mijn leven is enorm verrijkt.
Mocht een ieder, die dit leest, twijfelen over het volgen van deze training, kan ik alleen maar adviseren: DOEN. Het is een prachtige investering in jezelf.

Jeannette

Ik heb nu 3 weekenden de training systemisch werk/opstelling gedaan.
Een prachtige leerzame training, waar ik veel inzichten heb gekregen. Sonja begeleid dit super professioneel er is veel ruimte voor vragen en/of persoonlijke begeleiding. 
Niet te vergeten de heerlijke lunchen die haar man verzorgt. Je voelt je zeer welkom.
Ik kan het iedereen aanbevelen deze training

-Tanja-

Omdat ik nieuwsgierig was naar de theorie en praktijk van het opstellen ben ik de training systemisch werk gaan volgen bij Sonja. Het is een mooi mix van theorie en praktijk. Sonja geeft duidelijke uitleg en is down to earth. Er wordt veel geoefend met eigen opstellingen die veel inzicht geven waar je zelf staat op dat moment. Intensieve weekenden in een fijne omgeving.

-Marc-

...daar sta ik dan...trillend op mijn benen in mijn eigen opstelling. Mijn medecursisten opgesteld om me te helpen inzicht te krijgen.  M'n handen koud en klam, voel ik vanuit mijn onderbewustzijn de spanning om alles wat zichtbaar mag worden toenemen. 
Geruststellend voel ik de hand van Sonja die de mijne pakt en me bevestigd dat ik niet uit elkaar zal vallen 😉.. me begeleid om de stappen te zetten.  Bijzonder, verhelderd en ineens zo zichtbaar hoe mijn systeem werkt. En vooral te voelen wat er is.
Door de bijzondere vrouw die Sonja is!! (warm, kundig en heerlijk verhelderend duidelijk) in combinatie met de manier waarop ze werkt... maakt dat je inzichten krijgt die je helpen gelukkiger te zijn met en in je leven en de geweldige mens die je al bent!
Knuf..en zo blij dat ik je heb leren kennen Sonja!!!

-Judith-

Ik maak gebruik van de onderstaande therapievormen.(De cijfertjes zijn bestemd voor de verzekeraars) 

Wil je meer info? Kijk dan op de volgende pagina's 

Psychotherapie 24500

Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Lichaamsgerichte psychotherapie 24513
Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren. 
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest

Sonja Elferink

Helderseweg 3b

1815 AB Alkmaar

06-460 438 33