Een 7-daagse retraite aan de rand van het prachtige natuurgebied het Dwingelderveld in Dwingeloo met

Sonja Elferink.

24-30 november 2018

The wound is de place where the light enters you

-Rumi-

Stilte met Sonja

Een retraite op het heerlijke Texel

21, 22 en 23 maart 2021

18, 19 en 20 april 2021

CORONA UPDATE

Onze gastvrouwen Esther en Frederique zullen er alles aan doen om de 1,5 meter afstand in acht te nemen en ik zal de opstellingen net iets anders begeleiden dan dat we gewend zijn. Wat overigens niet betekent dat de kwaliteit van de opstelling minder is. Wat gezien wil worden, laat zich toch wel zien is mijn ervaring. Zelfs online heb ik al prachtige opstellingen begeleid!

 

Wat de kamers betreft, er is ruimte genoeg, als je een kamer deelt, om afstand te kunnen houden.

 

En vanzelfsprekend houden we rekening met elkaar. Ik verwacht dat deze dagen volledig in een flow zal plaatsvinden. (alhoewel ik geen glazen bol heb natuurlijk hahaha)

Stilte met Sonja op Texel Spiritueel Coach Alkmaar

Deze weekend retraite is een reis naar binnen waarin stilte wordt afgewisseld met geleide meditatie,

inzichtgevende oefeningen, familieopstellingen en systemisch werk.

Stilte

Een liefdevol cadeau aan jezelf wanneer je op zoek bent naar verbinding, voeding, verdieping en onvoorwaardelijke liefde. In een inspirerende en natuurlijke omgeving kun je ont-dekken wat jou afhoudt van het ervaren van innerlijke rust en weer helemaal tot jouw innerlijke rust komen. Ontdek de kracht van de stilte, de stilte waarin je jezelf kunt accepteren mét je pijn, je zorgen, je blijheid en alles wat zich maar aandient en je zelfs kunt accepteren als je jezelf niet accepteert.

Laat de retraite je leiden in je vrije tijd. Vrije tijd waarin je wordt uitgenodigd om niet te lezen of je bezig te houden met werk, social media e.d. Misschien voel je de behoefte aan een wandeling in de natuur. Je ruikt de geur, ziet de wolken, de zee, hoort de meeuwen. Misschien merk je op dat je gewoon zit en ervaart. Elk moment opnieuw. Je voelt wat je voelt in je lichaam zonder er over te oordelen. Je merkt je eigen aanwezigheid op. En de aanwezigheid van anderen. 

 

Mijn ervaring is dat het bijzonder is om in stilte te zijn in een groep. Zonder dat er gesproken wordt is het indrukwekkend te ervaren hoe snel een verbinding en een gevoel van samen zijn ontstaat.

Gun jezelf deze fantastische retraite

.... en kom thuis in jezelf

Familieopstellingen en systemisch werk

Met behulp van familieopstellingen en systemisch werk gaan we ontdekken wat zich wil laten zien in jou en wat er onbewust onderdrukt wordt. Als kind hebben we geleerd om onze emoties en gevoelens weg te stoppen, te ontkennen en te vermijden omdat deze gevoelens vaak als te heftig en overweldigend zijn ervaren om welke reden dan ook. En elke keer dat er nu een emotie of een overweldigend gevoel aan zit te komen maken we gebruik van overlevingsstrategieën om dat, wat we nooit meer willen ervaren, veilig te stellen. Langdurige onderdrukking van deze emoties en gevoelens (ook wel traumadelen genoemd) kunnen resulteren in tal van psychische en fysieke klachten, relatieproblemen, moeilijkheden in het gezin of werk, waardoor leven meer overleven wordt. En de innerlijke rust ver te zoeken is.

Met behulp van opstellingen kunnen jouw verborgen delen weer zichtbaar worden en overlevingsstrategieën blootgelegd en aanvaard waardoor je een diep gevoel van vrijheid en rust ervaart.

 

Door het werken met familieopstellingen en systemisch werk en het af te wisselen met de stilte word je je bewuster van je ware natuur en alle potentie die er aanwezig is. Je ont-wikkelt als het ware en je ware zijn wordt zichtbaar.

Je leeft dan, zoals dat vaak zo mooi wordt gezegd, vanuit je hart en je intuïtie. En wie wil dat nou niet? En weet je wat dan ook zo mooi is? Je draagt niet alleen bij aan je eigen ontwikkeling en potentie maar ook aan de potentie van ieder ander mens!

Accomodatie

Een eenvoudige herberg in Oudeschild op Texel is ons verblijf gedurende de retraite. De accommodatie is van alle gemakken voorzien en beschikt over 4 kamers voor 2 personen met eigen sanitair en 4 kamers voor 1 persoon met gedeeld sanitair.

 

Inbegrepen zijn koffie/thee en verschillende watertjes door de hele dag heen en ook 2 x ontbijt, 2x lunch en 1x diner. Dit alles wordt  verzorgd door Esther en Veronique. Zij staan met liefde voor ons klaar en verzorgen de heerlijke maaltijden. 

IMG_0274
Texel retraite april 2019
Texel retraite april 2019
Texel retraite april 2019
Texel retraite april 2019
Texel retraite april 2019
Texel retraite april 2019
Texel retraite april 2019
Texel retraite april 2019
Texel retraite april 2019
Texel retraite april 2019
Texel retraite april 2019
Texel retraite april 2019
Texel retraite april 2019
Texel retraite april 2019
Texel retraite april 2019
Texel Stilte met Sonja 2018
Texel retraite april 2019
Boeddha beeld
Retraite Texel Spiritueel Coach
Retraite Texel Spiritueel Coach
Retraite Texel Spiritueel Coach
Retraite Texel Spiritueel Coach
Retraite Texel Spiritueel Coach
Retraite Texel Spiritueel Coach
Retraite Texel Spiritueel Coach
Retraite Texel Spiritueel Coach

Programma

Zondag:

Aankomst tussen 18.30 uur en 19.30 uur

Start Retraite 20.00 uur 

Meditatie en bespreking met welk thema je aan de slag wilt. 

Heb je geen thema, dan is dat absoluut geen probleem. Dan werk je met wat zich aandient.

Maandag:

8.30 uur ontbijt in stilte

10.00 uur opstellingen workshop

13.00 uur lunch in stilte en de middag vrij in stilte

18.00 uur diner in stilte

20.00 uur avondprogramma

 

Dinsdag:

8.30 uur ontbijt in stilte

10.00 uur opstellingen workshop

13.00 uur lunch in stilte en de middag vrij in stilte

16.00 uur tot 17.00 uur nabespreking en afsluiting

Vergoeding

De vergoeding voor deze volledig verzorgde retraite is € 395,00 op basis van een gedeelde 2-persoonskamer

met eigen sanitair of een 1-persoonskamer met gedeeld sanitair

Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers

Exclusief de reis, overtocht en de reis- en annuleringsverzekering. Info veerboot www.teso.nl/nl/tarieven/voertuigen

Gun jezelf deze fantastische retraite

.... en kom thuis in jezelf

Zij gingen je voor...

Lieve Sonja,
Ik wil je graag bedanken voor het ontzettend fijne weekend op Texel. Ik had hoge verwachtingen. Ik had er enorm veel zin maar wist ook niet wat ik precies kon verwachten. Ik hoopte 'iets' te bereiken maar wist niet wat. Maar dat er in ieder geval iets in gang gezet zou worden in mijn leven dat een beetje stil bleef staan op een vast punt.

Mijn verwachtingen zijn meer dan overtroffen. Ik voel nu veel meer rust en zekerheid. Het weekend heeft mij kracht gegeven en weer nieuwe dynamiek, nieuwe inzichten, nieuwe energie. Het is zo bijzonder om te ervaren hoe ik me verbonden voel(de) met de groep en met de mensen die deel waren. En toch, door de stilte, zo dicht bij jezelf heb kunnen komen. Dat alles komt vooral door de veilige omgeving die jij neerzet. En ook het mooie eiland Texel met haar natuurlijke energie draagt daar aan bij. En de fijne locatie. Dank je wel voor deze mooie ervaring. Ik ga zeker nog een keer mee.
Dikke knuf
Ingrid

 

Ik ben weer terug. Mijn stilte-retraite zit er weer op. Was heerlijk om weer naar huis te gaan en ook jammer om het daar weer achter me te laten.

Al mijn druktemakerijen van vorige week bleken - natuurlijk - nergens voor nodig. Over oude patronen gesproken. Loslaten misschien? Dat ben ik dit weekend een aantal keer flink tegengekomen.

Hoe het was? Geweldig. Fantastisch. Prachtig. Moeilijk. Diep. Heftig. Dankbaar. Verrijkend. Verlichtend. En nog veel meer eigenlijk. Mocht je ooit hebben getwijfeld jezelf wat rust cadeau te doen, is dit echt een aanrader. Texel is prachtig. Het oude hotel een zee van historie waar je je heerlijk kunt onderdompelen in de goede zorgen van eigenaresse Esther voor het eten. En waar je je over kunt geven aan Sonja voor de intense, confronterende, maar altijd liefdevolle begeleiding. Zo fijn! Een perfecte afwisseling tussen stilte, bewustwording en familie-opstellingen. Zodat je na de opstellingen weer in stilte de diepte in kunt. 
Stilte maakt dat je vertraagt. Je beweegt langzamer, je eet trager. Niet dat je nou de hele dag jezelf bewust zit te zijn. Maar toch, je proeft echt wel beter en meer als je niet wordt afgeleid door kinderen of sociale prietpraat en gezelligheidjes.

Ik schreef in mijn dagboek: “Wat we hier doen met de groep is super simpel. Stil zijn. Geen probleem. Maar de uitwerking van die stilte is een flinke uitdaging.”

Mijn grootste les: Alles is er al. Je kunt dingen wel weg willen hebben of niet willen zien. Maar het is er al! Dus mag ik het liefdevol aankijken en tot me nemen. Als onderdeel van mij, van wie ik ben. 
Ik kan je niet zeggen wat een enorme mindshift dit heeft veroorzaakt. Alsof je op een nieuwe manier naar de wereld kunt kijken, nadat je dit eenmaal ervaren en gevoeld hebt. Bizar wat een inzichten daaruit volgen.

Ben eeuwig dankbaar voor de inzichten in mezelf en het omarmen van mijn donkere kanten. De goede plek weer innemen binnen mijn familie-systeem.

In het hotel lag een boek opengeslagen. Daar las ik: “Ik heb je lief. Niet om wat je bent. Maar om wie ik mag zijn, als ik bij je ben.” ❤️

-Bianca Groenewegen van Tante Pollewop gezins-en kindercoach- 

Lieve Sonja, ik was een van de deelnemers van het Texel weekend. Ik wilde je laten weten dat er zoveel is losgelaten tijdens en na dat weekend. Ik moest er een week van herstellen, maar daardoor errug positief. Ik kan mijn ouders accepteren zoals ze zijn waardoor mij weinig meer raakt en ik er in liefde in kan staan. IK ben zelfs een weekend met mijn moeder weggeweest. Moest ik eerder niet aan denken. Dit geeft een vrij gevoel. Ik ben je dankbaar voor je begeleiding in dat weekend.

Warme groet, Iris

Dank voor de mooie dagen, top begeleiding, fijne groep, heerlijk eten en een te gekke omgeving!


En toen was het stil... nog steeds een beetje stil van. Mocht je twijfelen om een keer in stilte te gaan, niet twijfelen! Een aanrader!

 

Vond het superspannend om mee te doen aan dit stilteweekend. Maar wat was het fijn! (achteraf hahaha) Vooral de opstellingen en oefeningen die we deden gaven veel inzicht en om met die inzichten weer in de stilte te gaan... magisch! En ook een lekker bedje, heerlijk eten en een fijne veilige groep. Dankjewel Sonja (en Esther voor al het lekkers)