top of page

Opstellingendag

  Data:​

 

  • dinsdag 24 januari VOL

  • vrijdag 17 februari VOL

  • dinsdag 21 februari

  • maandag 13 maart VOL

  • vrijdag 21 april   

Je kunt je opgeven voor één of meerdere dagen.

 

Tijd:10.00 uur tot ca.17.00 uur

Vergoeding: € 140,00 inclusief koffie/thee en uitgebreide lunch, per dag.

Iedereen krijgt een eigen opstelling en je kunt tevens worden gevraagd als representant/resonant in de opstelling van iemand anders. 

Locatie: Helderseweg 3b, 1815 AB Alkmaar

 

 

 

 

 

 

Bij groepsbijeenkomsten is er geen vergoeding mogelijk vanuit de ziektekostenverzekering. 

IMG_6816.jpeg

  • Heb je behoefte aan (nog meer) inzicht?

  • Wil je je rugzak legen?

  • Heb je genoeg van al die pijnlijke overtuigingen?

  • Problemen met anderen of met bepaalde situaties? 

Dan ben je van harte welkom op één of meerdere losse opstelling dagen. In een veilige setting van maximaal 8 deelnemers gaan we met elkaar aan de slag en kun je je eigen opstelling doen. Je kunt tevens uitgenodigd worden om als resonant in de opstelling van iemand anders te staan. En sowieso resoneer je mee op de thema’s van de andere deelnemers en opstellingen.

De invloed van je familiesysteem op jouw functioneren

We zijn allemaal gevormd door onze familie. De gevolgen van traumatische gebeurtenissen, conflicten, geheimen, verslavingen e.d. binnen families lopen vaak als een rode draad door de generaties heen. Zowel genetisch als energetisch overgedragen patronen dragen we als verkramping met ons mee. 

Het persoon, 'ik', leeft en streeft naar een ordening (de onderstroom) en zal alles doen en/of laten, om die ordening 'goed'te laten voelen. Bewust of onbewust, zelf als het destructief is. Tijdens een opstelling zal ik o.a. kijken naar die ordening en zien waar je zelf de energie onbewust stagneert. Wanneer dat door jou wordt gezien en ervaren kun je je vrijmaken uit destructieve verstrikkingen. 

Door een opstelling te doen kun je een diep gevoel van vrijheid ervaren en meer bewust worden van wie je wérkelijk bent.

Wij worden niet alleen in onze familie geboren,

maar ook in de geschiedenis van onze familie,

die ons ondersteunt en voedt,

maar ons in veel gevallen ook kan verlammen.

-Monica McColdrick-

 

Hoe werken familieopstellingen?

Het bijzondere aan familieopstellingen is dat we werken met een lichamelijk, energetisch en emotioneel veld, dat zichtbaar gemaakt wordt door het opstellen van representanten/resonanten. Dit kunnen mensen zijn maar ook voorwerpen. Door deze in de ruimte te plaatsen wordt zichtbaar waar de energie niet stroomt en verkrampt is.

Wat zijn de effecten van opstellingen?

Door aan opstellingen mee te doen of er bij aanwezig te zijn kun je plotseling inzichten ontvangen en de verkramping van energie lost zichzelf op. Jij en het systeem waarvan je onderdeel bent, met betrekking tot jou, komen tot bevrijding. Het is net als met Sinterklaas. Toen je nog klein was geloofde je écht in de Goedheiligman. Totdat er inzicht kwam en je geloof in Sinterklaas verdampte. En dan kun je nooit meer terug geloven in Sinterklaas.

 

Opstellingen als spiegel, zo binnen zo buiten

Als kind hebben we geleerd om onze emoties en gevoelens weg te stoppen, te ontkennen en te vermijden omdat deze gevoelens vaak als te heftig en overweldigend zijn ervaren om welke reden dan ook. En elke keer dat er nú een emotie of een overweldigend gevoel aan zit te komen maken we gebruik van overlevingsstrategieën om dat, wat we nooit meer willen ervaren, veilig te stellen. Langdurige onderdrukking van deze emoties en gevoelens (ook wel traumadelen genoemd) kunnen resulteren in tal van psychische en fysieke klachten, relatieproblemen, moeilijkheden in het gezin of werk, waardoor leven overleven wordt. Dit is de verkramping en gestagneerde energie. Met behulp van opstellingen kunnen verborgen delen weer zichtbaar worden en overlevingsstrategieën blootgelegd en aanvaard waardoor je een diep gevoel van vrijheid kan ervaren en meer bewust wordt van wie je wérkelijk bent.

 

Voor wie?

Heb je er genoeg van om altijd maar weer in dezelfde valkuilen van oude gewoonten, patronen, overtuigingen en trauma's te stappen? Deze kunnen zijn onstaan in het familiesysteem, in andere systemen (denk aan culturele imprints) of in jezelf. Sleutelwoorden hierbij zijn aanvaarding, helderheid en overgave.

Systemisch werk wordt steeds vaker gebruikt in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld 

om meer inzicht te krijgen in obstakels op het niveau van jou als persoon, team of organisatie.

Sonja Elferink Spiritueel Coach.jpg

Wat anderen zeggen:

Een geweldige familie opstelling gevolgd bij Sonja . Allemaal inzichten gekregen en op een andere manier naar mezelf gekeken. Super!

Helemaal opgeruimd naar huis. Dank je wel!

Dit zou eigenlijk iedereen eens moeten doen!

 

XXX Stella

bottom of page