Opstelling dagen

Heb je behoefte aan (nog meer) inzicht?

Wil je je rugzak legen?

Heb je genoeg van al die pijnlijke overtuigingen?

Problemen met anderen of met bepaalde situaties? 

Dan ben je van harte welkom op één of meerdere losse opstelling dagen. In een veilige setting van maximaal 8 deelnemers gaan we met elkaar aan de slag en kun je je eigen opstelling doen. Je kunt tevens uitgenodigd worden om representant in de opstelling van iemand anders te staan.

De invloed van je familiesysteem op jouw functioneren

We zijn allemaal gevormd door onze familie. De gevolgen van traumatische gebeurtenissen, conflicten, geheimen, verslavingen e.d. binnen families lopen vaak als een rode draad door de generaties heen. Zowel genetisch als energetisch overgedragen patronen dragen we als verkramping met ons mee. 

Het persoon, 'ik', leeft en streeft naar een ordening (de onderstroom) en zal alles doen en/of laten, om die ordening 'goed'te laten voelen. Bewust of onbewust, zelf als het destructief is. Tijdens een opstelling zal ik o.a. kijken naar die ordening en zien waar je zelf de energie onbewust stagneert. Wanneer dat door jou wordt gezien en ervaren kun je je vrijmaken uit destructieve verstrikkingen. 

Door een opstelling te doen kun je een diep gevoel van vrijheid ervaren en meer bewust worden van wie je wérkelijk bent.

Wij worden niet alleen in onze familie geboren,

maar ook in de geschiedenis van onze familie,

die ons ondersteunt en voedt,

maar ons in veel gevallen ook kan verlammen.

-Monica McColdrick-

 

Hoe werken familieopstellingen?

Het bijzondere aan familieopstellingen is dat we werken met een lichamelijk, energetisch en emotioneel veld, dat zichtbaar gemaakt wordt door het opstellen van representanten. Dit kunnen mensen zijn maar ook voorwerpen. Door deze in de ruimte te plaatsen wordt zichtbaar waar de energie niet stroomt en verkrampt is.

Wat zijn de effecten van opstellingen?

Door aan opstellingen mee te doen of er bij aanwezig te zijn kun je plotseling inzichten ontvangen en de verkramping van energie lost zichzelf op. Jij en het systeem waarvan je onderdeel bent, met betrekking tot jou, komen tot bevrijding. Het is net als met Sinterklaas. Toen je nog klein was geloofde je écht in de Goedheiligman. Totdat er inzicht kwam en je geloof in Sinterklaas verdampte. En dan kun je nooit meer terug geloven in Sinterklaas.

 

Opstellingen als spiegel, zo binnen zo buiten

Als kind hebben we geleerd om onze emoties en gevoelens weg te stoppen, te ontkennen en te vermijden omdat deze gevoelens vaak als te heftig en overweldigend zijn ervaren om welke reden dan ook. En elke keer dat er nú een emotie of een overweldigend gevoel aan zit te komen maken we gebruik van overlevingsstrategieën om dat, wat we nooit meer willen ervaren, veilig te stellen. Langdurige onderdrukking van deze emoties en gevoelens (ook wel traumadelen genoemd) kunnen resulteren in tal van psychische en fysieke klachten, relatieproblemen, moeilijkheden in het gezin of werk, waardoor leven overleven wordt. Dit is de verkramping en gestagneerde energie. Met behulp van opstellingen kunnen verborgen delen weer zichtbaar worden en overlevingsstrategieën blootgelegd en aanvaard waardoor je een diep gevoel van vrijheid kan ervaren en meer bewust wordt van wie je wérkelijk bent.

 

Voor wie?

Heb je er genoeg van om altijd maar weer in dezelfde valkuilen van oude gewoonten, patronen, overtuigingen en trauma's te stappen? Deze kunnen zijn onstaan in het familiesysteem, in andere systemen (denk aan culturele imprints) of in jezelf. Sleutelwoorden hierbij zijn acceptatie, helderheid en overgave.

Systemisch werk wordt steeds vaker gebruikt in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld 

om meer inzicht te krijgen in obstakels op het niveau van jou als persoon, team of organisatie.

Locatie: Helderseweg 3b, 1815 AB Alkmaar

Datum: zaterdag 6 november (vol)

          zondag 7 november

          vrijdag 17 december

            Je kunt je opgeven voor één of meerdere dagen.

Tijd:10.00 uur tot ca. 17.00 uur

Vergoeding: € 130,00 inclusief koffie/thee en uitgebreide lunch, per dag. 

Aanmelden: telefonisch op 06-46043833 of sonja@spiritueelcoach.nl

Bij groepsbijeenkomsten is er geen vergoeding mogelijk vanuit de ziektekostenverzekering. 

IMG_6816.jpeg

Ervaringen, zij gingen je voor

Een geweldige familie opstelling gevolgd bij Sonja . Allemaal inzichten gekregen en op een andere manier naar mezelf gekeken. Super! Helemaal opgeruimd naar huis, Dank je wel! Dit zou eigenlijk iedereen eens moeten doen! XXX Stella

 

Ik wilde inzicht in mezelf als moeder en mezelf als dochter van.

De maat was vol. Van mijn puberzoon kreeg ik met regelmaat op een presenteerblaadje geflikkerd hoe ik het deed als moeder.

Kan mama het wel eens goed doen in jou ogen? Kreeg ik als tegenwicht van mijn broer toen ik zei dat ik het nooit goed kan doen in haar ogen.

Vanochtend, een dag na de opstellingen dag merk ik direct veranderingen. 

Ik koos vanochtend voor de vraag aan mijn zoon "lust je een kopje thee?" waarop hij antwoord "ja, graag", i.p.v. thee zetten en hem een soort van dwingen tot opdrinken voor hij naar school gaat. 

Bij mijn ouders merkte ik dat gewoon 'ik' bleef en vanuit neutraliteit kon reageren op wat er was i.p.v. proberen te regelen en te bepalen wat goed is voor hen.

 

Ik ben heel trots op mezelf dat ik de opstellingen dag ben aan gegaan en ontzettend dankbaar met het resultaat!

 

Dank voor de fijne begeleiding Sonja en Hans voor de heerlijk lunch ❤️

-Renske-

Lieve Sonja, na de laatste familie opstelling op de zondag met de cursus, gaat het weer veel beter met mijn huid! Dank hiervoor! Goede inzichten  gekregen en er met anderen over gesproken. Op papier gezet, om alles nog eens te overdenken en natuurlijk om meer naar mezelf te kijken. Dikke kus💋💋💋 voor jou.

Groetjes Thea