Trainingen Familieopstellingen

en Systemisch werk

Ja, ik schrijf me in

Zij gingen je voor....

Het was voor mij een training waarin ik veel heb geleerd over hoe te “zijn”. Te zijn met gevoelens en gedachtes. Hoe te onderscheiden welke constructief en welke destructief zijn. En dan naar die destructieve kant kijken naar de overleving en het doorvoelen van het trauma. Ik heb ervaren hoe krachtig de tool opstellingen kan zijn. En ben daarom dankbaar dat ik die mag gebruiken in mijn eigen praktijk. Samengebundeld met de ervaringen die ik buiten de training heb opgedaan ga ik met vertrouwen, energie en vooral mijn “niet weten” en “ik doe maar wat” aan de slag (-: Ik vertrouw erop dat wat gezien wil en kan worden getoond gaat worden.

 Dat geld natuurlijk ook voor mijzelf. Ook daar probeer ik te zijn met alles wat verschijnt. Ik merk wel dat dit vaker wat lastiger is. Iets met mensen die dichtbij staan (-: Maar ook daar doorzie ik sneller en vaker wat constructief is en wat niet, wat van mij is en van de ander.

Bedankt voor je inspiratie!!!

xxx Marcel

Ik schrijf mijn laatste ontwikkel journaal ….en besef me…

dat ik in de laatste zinnen mijn eigen ontknoping bevrijding omschrijf…

afscheid nemend van mijn vertrouwde overleving mechanismes

ik ben ze heel dankbaar…maar ik kan het zelf!

Ik ben een bloem! de bloem die gaat bloeien, ruiken en stralen!

De training heeft me veel inzicht gegeven….maar vooral geleerd dat het goed is….

Dat het er mag zijn! Ik er mag zijn….gewoon met je voetjes op de grond…net zoals Sonja is…

Bedankt dat je zo lekker nuchter open en eerlijk bent!

Ik heb in alle vertrouwen in de spiegel mogen kijken!

Bij jou Son, bedankt voor je gaves!  Je liefde en je geduld!

 Veel groetjes Silvia Hand

...daar sta ik dan...trillend op mijn benen in mijn eigen opstelling. Mijn medecursisten opgesteld om me te helpen inzicht te krijgen.  M'n handen koud en klam, voel ik vanuit mijn onderbewustzijn de spanning om alles wat zichtbaar mag worden toenemen. 
Geruststellend voel ik de hand van Sonja die de mijne pakt en me bevestigd dat ik niet uit elkaar zal vallen 😉.. me begeleid om de stappen te zetten.  Bijzonder, verhelderd en ineens zo zichtbaar hoe mijn systeem werkt. En vooral te voelen wat er is.
Door de bijzondere vrouw die Sonja is!! (warm, kundig en heerlijk verhelderend duidelijk) in combinatie met de manier waarop ze werkt... maakt dat je inzichten krijgt die je helpen gelukkiger te zijn met en in je leven en de geweldige mens die je al bent!
Knuf..en zo blij dat ik je heb leren kennen Sonja!!!

-Judith-

Omdat ik nieuwsgierig was naar de theorie en praktijk van het opstellen ben ik de training systemisch werk gaan volgen bij Sonja. Het is een mooi mix van theorie en praktijk. Sonja geeft duidelijke uitleg en is down to earth. Er wordt veel geoefend met eigen opstellingen die veel inzicht geven waar je zelf staat op dat moment. Intensieve weekenden in een fijne omgeving.

-Marc-

Ik heb nu 3 weekenden de training systemisch werk/opstelling gedaan.
Een prachtige leerzame training, waar ik veel inzichten heb gekregen. Sonja begeleid dit super professioneel er is veel ruimte voor vragen en/of persoonlijke begeleiding. 
Niet te vergeten de heerlijke lunchen die haar man verzorgt. Je voelt je zeer welkom.
Ik kan het iedereen aanbevelen deze training

-Tanja-

Zoals bekenden wellicht weten, volg ik de opleiding bij Sonja.

Van de week hing ik nog jankend aan de telefoon, hoe ontzettend dankbaar ik haar (en mezelf) ben dat ik na veel wikken en wegen -lees, de onderzoeker in mij, die het wereldwijde web afspeurt tot ze de beste en de leukste van iets vindt.- had besloten de opleiding bij haar te volgen.

Want mozeskriebel wat is er veel gebeurd het afgelopen jaar. Inzichten gevoeld, kwakkies gevallen, bewuster zijn, shit aangenomen en nog steeds vol in ont-wikkeling.

Mijn maten weten dat ik het nergens anders meer over heb en mijn moeder wordt er -soms- tureluurs van. Mijn beroertje noemt het zweefteefologie.

Terwijl het bijna niet aardser kan. Recht voor je Kanis, geen gezemel, gewoon voelen die shit en aannemen.

Dat is voor mij Sonja.

Warm, zacht & hard met in haar hand een spiegel in jouw lievelingskleur, maar die wel een beetje stinkt, waardoor je eerst je neus ophaalt en heel vaak geen zin hebt om er in te kijken.

Maar als je het doet dan raakt het je tot je teentjes en word je liefdevol opgevangen door Sonja die naast je staat als je voelt wat er gevoeld mag worden.

Ik kan een ieder die geraakt is door systemisch werk en familie opstellingen tot in het diepste van mijn hart Sonja aanraden als begeleider en leermeester. Het is zoveel meer dan een training.

Het gaat over het leven. Het échte leven. Niet alleen maar je kop in de wolken maar ook met je poten in de hondenschijt. En daar dan ok mee zijn.

De intimiteit van de kleine groep waarmee je het samen doet, de persoonlijke ruimte en aandacht die je krijgt en haar werkwijze is goud waard. En dan krijg je ook nog elke dag een heerlijke gezonde home Made lunch van Hans.

Feestje.

-Sanne-

Je leert hier in een fijne omgeving wat systemisch werk en familie opstellingen is en hoe het werkt. En wat een mooie dingen maak je mee in deze training. Ik ben zo blij dat ik hem gevolgd heb!

Liefs Barbara

Afgelopen jaar heb ik de training systemisch werk bij Sonja gevolgd. Puur voor mijzelf. Het was een hele  goede beslissing.
In mijn leven zijn er nu verschillende rode draden door de training systemisch werk opgelost/gezien. Een oplossing wil ik graag met de lezers delen.
Een rode draad in mijn leven was snoepen. Al meer dat 50 jaar kan ik  de drop pot/snoeppot niet met rust laten. De snoeppot was eerder leeg dan gewenst. Sonja heeft  "mijn zoetigheid" in een opstelling gezet. Ik was zeer verbaasd wat uit de opstelling kwam. Zelf was ik hier nooit achtergekomen. Ik heb mijn snoepverslaving onder ogen gezien en wetende waar het vandaan kwam door de opstelling. Het mooie is dat ik na de opstelling totaal geen behoefte meer heb aan "snoepen" Zoals een mede cursist  het zo mooi zei: Je leven is nu top zonder drop. En inderdaad de snoepdrang is helemaal weg. 
Sonja, Hartelijk dank voor alle liefde, ins en outs tijdens de training systemisch werk. Mijn leven is enorm verrijkt.
Mocht een ieder, die dit leest, twijfelen over het volgen van deze training, kan ik alleen maar adviseren: DOEN. Het is een prachtige investering in jezelf.

Jeannette

Ik maak gebruik van de onderstaande therapievormen.(De cijfertjes zijn bestemd voor de verzekeraars) 

Wil je meer info? Kijk dan op de volgende pagina's 

Psychotherapie 24500

Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Lichaamsgerichte psychotherapie 24513
Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren. 
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest

Sonja Elferink

Helderseweg 3b

1815 AB Alkmaar

06-460 438 33